Известие

Collapse
No announcement yet.

Взаимнозаменяеми ли са бобините на 1.4,1.6,1.8,2.0 TS ????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Взаимнозаменяеми ли са бобините на 1.4,1.6,1.8,2.0 TS ????

Здравейте колеги,имам един може би не малък проблем,отскоро колата ми топла или студена няма значение като и подам газ на по голяма скорост с по ниски обороти се получава един гърмеж,та реших да погледна как са свещите и кабелите и установих,че свещите са добре и са работели,но като огледах бобините и 4 те са спукани и двата гумени накрайника на 2 и 4 бобина са спукани и личи как е минавала искрата и е замасявала на главата,според мен гърмежите са от това ,но като погледнах цените на 4 те бобини и кабелите се оказа че са по скъпи от колата,реших да мина на вариянт втора ръка,и мисълта ми е дали на всички мотори ЦФ 1 са взаимнозаменяеми бобините и кабелите.

Ако някои може да помогне с ценна за мен информация нека сподели,Благодаря Ви предварително!!!

п.п. четох някъде че ако съпротивленията на бобините са вред ги заливали с някаква смола или лак за да не прехвърлят искра ако знае някои как става и какви
    трябва да са съпротивленията нека каже,а и как се излкючва буксата от бобината много е странна има някаква тел и не успях страх ме е да не го счупя!!

Alfa 145 1.4 16v TS Junior
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

колега аз сменях мин. лято 1 бубина.. бубина+кабел за 30 лв. от моргата и мисля че няма значение дали е 1.4 1.6 1.8 или 2.0 ТС (защото в момента колата ми работи добре) кабела се издърпва и излиза от буксата ако не ме лъже паметта.. за съпротивленията немога да ти помогна но моя съвет е да намериш от някоя морга и да се пазариш там успех!
    -------------------------------
    ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Моите бубини b_angelov ги лепи с каноконлит и сода, лепиш и ръсиш, а кабелите се вадят с дърпане
      Last edited by code; d.m.y г., 21:21.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Незнам дали е уместен въпроса и се извинявам ако спамя.Може ли да неиска да върви от бобини понеже моите бяха зеленясали смених свещи и кабели ама пак неиска имам и дебитомер които ще е сменен в близко бъдеще ама и като беше в ред пак невървеше както трябва та за това питам?Пак се извинявам ако не е за тук въпроса
        Lancia Y-10-DEAD
        Fiat Tempra-EX
        alfa 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от redemer Покажи съобщение
          Незнам дали е уместен въпроса и се извинявам ако спамя.Може ли да неиска да върви от бобини понеже моите бяха зеленясали смених свещи и кабели ама пак неиска имам и дебитомер които ще е сменен в близко бъдеще ама и като беше в ред пак невървеше както трябва та за това питам?Пак се извинявам ако не е за тук въпроса
          Провери си ламбда сондата.
          Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от redemer Покажи съобщение

колега и моите са зеленясали чистих ги ама същата работа

---------- Post added at 19:46 ---------- Previous post was at 19:42 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Моите бубини b_angelov ги лепи с каноконлит и сода, лепиш и ръсиш, а кабелите се вадят с дърпане

мерси колега,става въпрос за тая букса с + - само се дърпа ли,а телчето?

ДА разбирам ли че ако ги има тия съпротивления бобините са изрядни и няма нужда да се сменят, а да ги изолирам само да не замасяват ако са пробили,а как всъщност да разбера дали са пробили?
            Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 22:57.

Comment

Там е друга бира, не се дърпа направо, телчето се повдига с една отвертка, или се буташе ..
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
                Провери си ламбда сондата.
                Сменил съм я сменил съм всичко освен дебитомера основната причина да не върви е от него ама тия дни ще го сменям ама така и незнам как трябва да върви тая кола.Немога да намеря нито 1 дето да е нормална и да върви както трябва че да съм наясно за какво става дума
                Lancia Y-10-DEAD
                Fiat Tempra-EX
                alfa 156 1.8 TS

Comment

Колега телчето го буташ надолу и дърпаш кабела,има ход около 7-8 мм.
                  sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

.............

проблема е решен Поксипол за цепките на бобините и нови кабели,благодаря ви

Comment

Working...
                    X